Депутатів, які прогулюють засідання Верховної Ради України, будуть карати у матеріальному плані. Так, парламент схвалив законопроект №1035-2 про позбавлення нардепів виплат за прогули.

Документ прийняли у другому читання, за нього проголосували 265 парламентаріїв, передає Хвиля.

Так, у разі, якщо нардеп протягом календарного місяця протягом однієї чергової сесії ВР України без поважних причин не бере безпосередньої участі в більш ніж одній третині пленарних засідань Ради або більш ніж половині засідань комітету, до складу якого він входить, такому депутату не відшкодовуються витрати, пов'язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Раніше перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко підкреслював, що за пропуски засідань Верховної Ради без поважної на те причини, депутатів будуть позбавляти коштів на депутатські повноваження, а от заробітну плату залишать. Він також зазначав, що кошти передбачені на депутатські повноваження досить чималі, більш того, більше зарплати.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Олександр Корнієнко та Дмитро Разумков
Олександр Корнієнко та Дмитро Разумков

Нагадаємо, Зеленського із першою леді урочисто привітали у Латвії: церемонія офіційної зустрічі із Егілсом Левітсом.

Як повідомляв портал Знай.uа, МАУ потрапила у гучний скандал, українці вражені "сервісом": "Ліктем сусіда у щоку".

Також портал Знай.uа писав, що таємничу незнайомку, яка зірвала марафон Зеленського шукають всією країною: "Розкопати і висвітлити".