Верховна Рада України переходить на електронний документообі. Ухвалено відповідний законопроект, який запроваджує електронний документообіг у законодавчому процесі.

Сьогодні, 15 жовтня, Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками законопроєкт №1044. За документ проголосували 256 народних депутатів.

Про це повідомив народний детутат Віталій Безгін на своїй сторінці у facebook.

Електронний документообіг в Раді! Done! 256 ЗА! Нарешті!

Geplaatst door Vitalik Bezgin op Donderdag 17 oktober 2019

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

У пояснювальній записці до законопроекту №1044-1 йдеться, що його метою є запровадження електронного документообігу у Верховній Раді.

Також зазначається, що цим проектом Закону запропоновано внести зміни до статті 91 Регламенту Верховної Ради України стосовно подачі супровідних документів до законопроектів в електронному вигляді та до статті 97 щодо ведення справи законопроекту в електронному вигляді.

Так, при подачі супровідних документів в електронній формі на них накладатиметься кваліфікований електронний підпис особи, яка має право законодавчої ініціативи або представляє орган, наділений таким правом.

Подані законопроєкти створюються в єдиній автоматизованій системі та подаються у формі оригіналів електронних документів, на які накладено кваліфікований електронний підпис.

Апарат ВР і головний комітет в єдиній автоматизованій системі вестимуть справу законопроєкту у формі електронних документів щодо кожного проєкту, включеного до порядку денного сесії.

Також визначено, що всі зареєстровані у Раді законопроєкти надаватимуться депутатам шляхом розсилки на електронну пошту.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті “Голос України” та вводиться в дію з першого дня третьої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання - тобто на початку лютого 2020 року.