Перший заступник Аміністрації президента Сергій Трофімов пояснив, чому важливо внести зміни до Конституції України щодо реформи місцевого самоврядування.

Про це повідомляє Telegram-канал "Команда Зеленського".

За його словами, реформа місцевого самоврядування допоможе поліпшити добробут українців. Завдяки ній, медицина та освіта стануть якіснішими та доступнішими, а публічні послуги - ближчими.

Сергій Трофімов

"Раніше ми часто чули, що реформи мають бути болючими й тривати довго. Зараз у країни є шанс завершити справжню децентралізацію владних повноважень за новим адміністративно-територіальним устроєм. Показати, що реформи мають бути з думкою про людей, можуть бути реалізовані у чіткі та зрозумілі терміни, давати конкретні результати". Сергій Трофімов

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Трофімов підкреслив, що головне завдання завершення централізації в Україні - подолання бідності. Також він озвучив основні ідеї над якими працює Комісія правових питань при Президентові:

Сергій Трофімов

  • Трирівнева система адміністративно-територіального устрою (громада-округ-регіон);
  • побудова місцевого самоврядування на основі принципів повсюдності та фінансової самодостатності;
  • замість районів запроваджується округ, який складатиметься з громад;
  • ліквідація місцевих адміністрацій, на рівні округів працюватимуть префекти, які будуть держслужбовцями.

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело миру" припиняється.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук позбавив Київську область вищого керівництва: "І так, поки не знайдемо чесних та добросовісних".