Президенти Росії та Туреччини у вівторок, 22 жовтня провели зустріч, за результатами якої заявили про прийняття знакових рішень щодо війни в Сирії.

Переговори Реджепа Ердогана і Володимира Путіна відбулися в Сочі і тривали близько семи годин. Провівши зустріч, президенти РФ та Туреччини виступили на спільній прес-конференції.

Головні пункти, які погодили Путін і Ердоган:

  • Турецька військова операція в Сирії "Джерело миру" припиняється.
  • Росія і Туреччина мають намір діяти разом.
  • Інтереси Сирії як суверенної держави будуть дотримані.
  • З 23 жовтня російські та сирійські патрулі почнуть виводити підрозділи курдів з десятикілометрової зони вздовж кордону.
  • Обидві сторони підтримають діяльність Конституційного комітету.

Пресс-конференция Путина и Эрдогана по итогам переговоров в Сочи

Пресс-конференция президента России Владимира Путина и его турецкого коллеги Реджепа Тайипа Эрдогана по итогам переговоров в Сочи. RT ведёт прямую трансляцию.

Geplaatst door RT на русском op Dinsdag 22 oktober 2019

Після заяв президентів на прес-конференції виступили глави МЗС Росії і Туреччини та зачитали головні пункти меморандуму, до якого прийшли Путін з Ердоганом.

Зокрема, Росія і Туреччина домовилися про те, що з 23 жовтня в зону турецької операції в Сирії вводиться російська військова поліція і сирійські військовослужбовці, які "будуть проводити спільні патрулювання в 10 км зоні від кордону з Туреччиною".

Також РФ і Туреччина створять спільний механізм для спостереження за виконанням меморандуму.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Трамп закликав Ердогана "не бути дурнем" та зупинити військову операцію в Сирії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Туреччина погодилася припинити вогонь на півночі Сирії

Також Знай.ua писав, у МЗС України відреагували на зустріч Ердогана з "кримськими депутатами".