Туреччина прийняла пропозицію Сполучених Штатів Америки призупинити військову операцію на півночі Сирії.

Таку заяву зробив віце-президент США Майк Пенс одразу після офіційної зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це інформує BBC.

Пенс зазначив, що вогонь буде припинено за згодою Анкари до того моменту, доки курдські сили покинуть район на півночі Сирії, у якому Туреччина хоче зробити так звану зону безпеки.

Дональд Трамп і Реджеп Ердоган

Ердоган погодився припинити військову операцію на 120 годин. В США зазначили, що сприятимуть "впорядкованому виводу" курдських сил.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Я щойно говорив з президентом (США Дональдом — ред.) Трампом. І знаю, що президент дуже вдячний за готовність президента Ердогана зробити крок назустріч і запровадити цей режим припинення вогню, й дати можливість мирного вирішення цього конфлікту". Майк Пенс

Відомо, що переговори між Туреччиною та Штатами тривали близько 5 годин.

За словами американського президента Дональда Трампа, ця домовленість врятувала "мільйони життів".

Нагадаємо, що лідер США Дональд Трамп у розмові з турецьким президентом Реджепом Ердоганом закликав домовитися про припинення вогню з кудрами.