Курди звільнили останнє сирійське місто, яке утримувала "Ісламська держава". Вирішальний бій відбувся 14 грудня.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Курдські бійці провели жорстокі боїв по захопленню останнього сирійського міста - Хаджина. Наступ підтримала авіація коаліції під проводом США. Однак терористи ще контролюють кілька навколишніх сіл поблизку іракського кордону на сході Сирії.

Сирійські демократичні сили за підтримки Америки намагалися взяти Хаджин протягом останніх трьох місяців. Наступ посилився останніми тижнями після прибуття підкріплень із північної Сирії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відомо, що бойовики продовжують бої у полях навколо міста Хаджин. Спостерігачі зафіксували значні втрати протягом останнього місяця боїв у цьому районі. Зокрема, у декількох районах, що були під контролем організації "Ісламська держава", загинуло 196 мирних жителів, зокрема 73 дитини та 53 жінки, в тому числі 100 сирійських громадян, включаючи 42 дітей та 28 жінок.

Спостерігачі у Сирії також зафіксувалли вбивство 257 членів організації "Ісламська держава" з 10 листопада по 10 грудня 2018 року і смерть 172 бійців Сирійських демократичних сил за той же період.

Нагадаємо, що Путін відправив до Сирії потужну армаду кораблів. До її складу входить десять кораблів, оснащених крилатими ракетами "Калібр", а також два підводні човни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ізраїль і Росія домовились щодо Сирії, і це може мати серйозні наслідки для регіону, а також відобразиться на Україні.

Також "Знай.ua" писав, що Ізраїль почне бомбити Росію, але за однієї умови. Ізраїль готовий відкрити вогонь по російських систем протиповітряної оборони С-300 в Сирії, яку нещодавно накрили авіаударами США, Великобританія і Франція, якщо вони будуть використані проти Ізраїлю.