Президент США Дональд Трамп закликав президента Туреччини Реджепа Ердогана "не бути дурнем" у зв'язку з ситуацією в Сирії. Так, американський лідер написав листа президенту країни.

Текст листа опубліковано у середу 16 жовтня, передає газета The New York Times.

У листі Трамп просить Ердогана зупинити військову операцію в Сирії. Глава Білого дому закликає "укласти хорошу угоду", оскільки, на його думку, Ердоган не хоче нести відповідальність "за тисячі вбивств", а він сам – "за руйнування турецької економіки".

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Трамп зазначає, що історія буде ставитися до Ердогана прихильно, якщо він надійде "правильно і гуманно", однак "буде вічно дивитися як на диявола, якщо хороші речі не відбудуться". В кінці листа Трамп заявив, що зателефонує пізніше Ердогану.

Реджеп Таїп Ердоган
Реджеп Таїп Ердоган

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив
Показати ще

Зазначимо, що нещодавно Туреччина почала перекидати свої війська до Сирії. Так, збройні сили країни почали переправу в північно-східну частину Сирії, готуючись до більш масштабного наступу. Білий дім у свою чергу оголосив, що військові США не братимуть участі у запланованому Туреччиною наступі у північній Сирії та залишають позиції біля турецького кордону.

З 2011 року в Сирії триває військовий конфлікт. У бойових діях брали участь США, урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди, бойовики "Ісламської держави", а також збройні сили РФ, Ірану та Туреччини. 14 жовтня 2019 року президент США Дональд Трамп повідомив про виведення військ США з Сирії.

Нагадаємо, Зеленського із першою леді урочисто привітали у Латвії: церемонія офіційної зустрічі із Егілсом Левітсом.

Як повідомляв портал Знай.uа, легендарний містик озвучив пророцтво про Третю світову, винен Трамп: все живе під загрозою.

Також портал Знай.uа писав, що Джуліані відмовився надати Конгресу документи щодо імпічменту Трампа: "Безпідставні...".