Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані відмовився виконувати вимоги конгресменів з Палати представників щодо того, аби надати документи в рамках розслідування імпічменту Трампа.

Про це він заявив у вівторок, 15 жовтня, передає Reuters.

Таким чином Джуліані відмовився співпрацювати з Палатою представників Конгресу у розслідуванні щодо імпічменту глави держави. "Це "розслідування щодо імпічменту" виглядає неконституційним, безпідставним і незаконним", - заявив адвокат Трампа та додав, що відповідні документи є конфіденційними.

Рудольф Джуліані і Дональд Трамп
Рудольф Джуліані і Дональд Трамп

Джуліані опублікував відповідний допис на власній сторінці у соціальній мережі Twitter та додав лист до Конгресу, у якому пояснив свою позицію. За словами адвоката Трампа, інформація про діяльність Джуліані в Україні, яку хочуть отримати конгресмени, захищена таємницею відносин юриста із клієнтом і "привілеєм виконавчої влади", йдеться в листі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пентагон також поки не відповідає на вимоги Палати представників надати документи у цій справі. Міністерство оборони США посилається на "правові та практичні проблеми" через які співпраця наразі неможлива.

фото Getty Images
Дональд Трамп

Зазначимо, що зараз у США з вересня триває скандал через телефонну розмову Дональда Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським. Трампу закидають, що він тиснув на Зеленського, аби той домігся розслідування діяльності сина ексвіце-президента США Джо Байдена в Україні. Через це представники Демократичної партії оголосили про початок процедури імпічменту для американського президента.

Нагадаємо, адвокат Трампа Джуліані поклав до кишені $500 тисяч за кілька слів, у США назрів гучний скандал: подробиці.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що справа про імпічмент Трампа набрала нових обертів: у Конгресі США отримали важливі свідчення.