Колишній заступник генерального прокурора Сергій Кизь, якого Руслан Рябошапка звільнив місяць тому, подав позов проти Генеральної прокуратури України та вимагає поновлення на посаді.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва, куди надійшов позов.

На думку Кізя, рішення про його звільнення суперечить положенням Конституції, є протиправним і і на цих підставах підлягає скасуванню.

Сергій Кизь просить суд визнати протиправним та скасувати наказ генпрокурора від 25 вересня 2019 року про звільнення його з посади заступника генпрокурора та відновити його в ній.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто зазначити, що 25 вересня генпрокурор Руслан Рябошапка звільнив Кізя з посади свого заступника, пояснивши своє рішення вступом в силу закону про реформу прокуратури.

Заступником генпрокурора Кізя призначив Юрій Луценко в липні 2019 року.

В органах прокуратури Сергій Кизь працює з 2002 року. Раніше обіймав посаду начальника Департаменту організації та процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних злочинів, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за дотриманням законів його оперативними підрозділами і підтримки публічного обвинувачення у відповідних виробництвах ГПУ.