В Україні створили Фонд міжнародної партнерської підтримки відновлення та реінтеграції Донбасу. Україна буде проводити таку підтримку спільно зі Світовим банком.

Про це повідомив президента України Володимир Зеленський під час інвестиційного форуму RE:THINK. Invest in Ukraine, який відбувся у Маріуполі.

"Говорячи про майбутнє, разом з нашим партнером — Світовим банком ми запускаємо роботу Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та майбутньої реінтеграції Донбасу. Закликаємо всіх ставати частиною цього великого проєкту", — заявив Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський подякував усім, зокрема міжнародним делегаціям, представникам уряду та бізнесу, за участь у форумі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Маріуполь — не тільки один з головних форпостів України. Це ще й точка відліку нового майбутнього нашої країни. А ще я думаю, що Маріуполь сьогодні відчув себе столицею України", — додав президент.

Зазначимо, що під час форуму інвесторам представили сотні проектів, презентували повний приватизаційний список щодо відновлення та реінтеграції Донбасу.

Також варто наголосити, що у вівторок, 29 жовтня, розпочалося розведення сил на Донбасі. Процес розведення розпочався близько 12:00 в обох сторонах, тобто дзеркально. Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтвердили початок розведення сил та засобів з обох сторін.

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".