Український уряд не збирається повторно подавати заявку на отримання Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на засіданні Північноатлантичної ради в Києві.

Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що це є технічним, а не політичним питанням. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В Києві ніякі заявки подаватися не будуть. Ми переконані, що питання ПДЧ має бути технічним, а не політичним питанням", – сказав Кулеба під час брифінгу з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом в Одесі 30 жовтня.

Нагадаємо, Йєнс Столтенберг звернувся до країн альянсу з проханням розширити допомогу Україні, в тому числі воєнну.

Популярні новини зараз
Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в НАТО оприлюднили програму візиту генсека Йєнса Столтенберга і послів альянсу в Україну. Делегація прибула 30 жовтня і візьме участь у низці заходів.

Також портал Знай.uа писав, що в Одесу зайдуть мінні тральщики з чотирьох країн НАТО: іспанська ESPS "Sella", румунський "Ros Lupu Dinescu", болгарський BGS "Shkval" і італійський ITS "Numana".