Державне бюро розслідувань відкрило дві кримінальні справи, у яких фігурує колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Про це повідомив директор відомства Роман Труба в ефірі програми "Ваша свобода" від "Радіо Свободи".

"Відкриття кримінального провадження – це реєстрація повідомлення або заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Відкриття не свідчить про причетність особи до вчинення чи, відповідно, до скоєння злочину", - зазначив директор ДБР Труба.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Труба також заявив, що зараз слідчі проводять технічну роботу і не впливають на процес розслідування. Проведення розслідування, збирання доказів і встановлення обставин будуть проходити на наступному етапі, який ще не розпочався.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зазначимо, що ДБР на початку жовтня відкрило щодо Луценка провадження за заявою глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамії. Відповідна кримінальна справа стосується можливого сприяння Луценко незаконному гральному бізнесу.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Також 13 серпня, проти колишнього генерального прокурора України Юрія Луценка було відкрито кримінальне провадження. Національне антикорупційне бюро підозрює його у зловживанні службовим становищем та владою.

Варто додати, що нещодавно у мережі з'явилося відео, як Юрій Луценко прогулюється вулицями Лондона. Сам Луценко на відео заявив, що він проходить навчання за кордоном.

"Ландан, ис зе кэпитал оф Грэйт Британ!" - Доказано Сэром Юриком Луценко. Вопрос! А где его Сэруха?

Geplaatst door Михаил Добкин op Zaterdag 19 oktober 2019

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, проти Луценка порушено кримінальну справу: на чому попався колишній генпрокурор, по стопах Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".