Верховна Рада України підтримала ініціативу про зняття депутатської недоторканності з народного депутата, члена депутатської групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича.

За відповідне рішення проголосували 332 депутати.

Згоду на затримання Дубневича підтримав 241 депутат. За згоду на обрання запобіжного заходу тримання під вартою проголосували 229 депутатів.

Зазначимо, що напередодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що на засіданні парламенту 31 жовтня планує оголосити підозру депутату Ярославу Дубневичу підозру у причетності до розкрадання бюджетних коштів.

У своїй доповіді перед народними депутатами генпрокурор Руслан Рябошапка зазначив, що розслідування кримінальної справи щодо причетності Дубневича до заволодіння коштами ПАТ "Укрзалізниці" завершене. За даними слідства у 2015-2016 роках за сприяння Дубневича здійснювалися держзакупівлі для Укрзалізниці за завищеними цінами. Це спричинило збитки державі на понад 93 мільйони гривень.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Кошти від угоди, за даними слідства, отримали контрольовані депутатом та його спільниками компанії "через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції", а сам Дубневич неодноразово використав службове становище "в інтересах пов’язаних з ним осіб".

Нагадаємо, Білецький звинуватив Зеленського у брехні з розведенням сил в Золотому: "Для нього це норма".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський заявив про економічний прорив України: "Зупинятися не збираємося".

Також портал Знай.uа писав, що українцям розповіли правду про скандал Зеленського в Золотому: "В армію піди і захищай, Боря...".