Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завело справу на мера Києва Віталія Кличка. Сталося це на вимогу Вищого антикорупційного суду, пише РБК-Україна.

Як відзначається, НАБУ на виконання постанови Вищого антикорупційного суду від 2 жовтня 2019 внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відтак, станом на 31 жовтня триває досудове розслідування в зазначеному виробництві.

Зауважимо, що раніше Вищий антикорупційний суд зобов'язав бюро відкрити справу стосовно Кличко за підозрою в можливому зловживанні владою.

"Зобов'язати уповноважена особа Національного антикорупційного бюро України внести в ЕРДР відомості, викладені в депутатському зверненні від 18.09.2019 р .. За вх. № Ко-11235, про вчинені кримінальні правопорушення, передбачені ст. 364, 368, 368-2, 191 Кримінального кодексу України. Постановою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 вересня 2019 провадження у вищевказаній скарзі було відкрито", - йдеться в постанові ВАКС.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, Кличка звинувачують у держзраді

Як повідомляв портал Знай.ua, Кличка підловили на брехні у Київраді

Також Знай.ua писав, у Кличка з'явився новий радник: мер Києва "пригрів" Луценка.