Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус допомагає бізнесмену Ігорю Коломойському збільшувати рівень впливу олігарха на ринок електроенергії. Про це написав член спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук на своїй сторінці в Facebook.=, повідомляє "Обозреватель".

"Коломойський далі підгрібає під себе ринок електроенергії. У цьому йому з усієї сили допомагає голова профільного енергетичного комітету ВРУ Андрій Герус, який із експерта-волонтера перетворився у депутата-лобіста", – написав Корольчук.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Експерт нагадав, що Андрій Герус пролобіював поправку щодо відновлення імпорту електроенергії з РФ в інтересах Коломойського, щоб він міг отримувати дешеву електроенергію для своїх підприємств. Також він отримує дешевий струм і за рахунок корупційних схем в держкомпанії "Центренерго". На думку Корольчука, президент Володимир Зеленський не може не знати про ці факти.

"Не віриться, що Зеленський не знає про відновлення корупційних схем "Центренерго" та близькість до цих схем бізнес-середовища Коломойського. І вугілля російське для "Центренерго" продає компанія "Нафта Форс" із орбіти олігарха, і голова комітету Герус захищає поставки такого вугілля, і електроенергію за пільговою ціною отримають феросплавні заводи Коломойського. А історія із імпортом електроенергії із Росії, яку прозвали уже "формулою Геруса"? Там також активно працює компанія "Юнайтед енерджі", яка раніше продавала газ для "Дніпроазоту", що входить також в групу Коломойського", – написав Корольчук.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

брифінг представника Президента України у Кабінеті Міністрів Андрія Геруса
брифінг представника Президента України у Кабінеті Міністрів Андрія Геруса

Експерт зазначив, що у президента є всі важелі впливу для припинення зловживань з боку олігарха. І наголосив, що відсутність реакції з боку глави держави на дії Геруса-Коломойського не лише вдарить по його рейтингу, а й може призвести до висування звинувачень у корупції проти нього.

"Усе це загрожує президенту Зеленському, оскільки рано чи пізно народ перестане вірити, що президент і олігарх Коломойський "вже давно не бізнес-партнери". А ЗМІ традиційно нагадають, що енергетичний бізнес – це бізнес президентів. І в такому випадку проблеми із зниженням рейтингу будуть здаватися квіточками у порівнянні із звинуваченнями у корупції. Зрештою, Зеленський пішов у президенти, щоб знищити корупцію, а не очолювати її", – написав Корольчук.