Голова адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан розповів, чому не йде у відставку та заявив, що хоче бачити Україну "нормальною" країною.

В інтерв'ю Kyiv Post Андрій Богдан розповів про свій важкий перехід від адвоката приватного сектору в публічний сектор, про те, якою бачить Україну в майбутньому та про свою відставку.

Боротьба з корупцією в Україні - брудна робота, але її треба зробити, вважає Богдан.

"Ця країна вже 27 років все глибше і глибше погружається в болото. Дуже важко очистити болото і зберегти сорочку білою", - заявив в інтерв'ю Андрій Богдан.

У цій операції з очищення, яку, за словам Богдана, він веде разом зі всією командою Зеленського, - сам він є неохочим державним службовцем. Богдан каже, що вважає за краще повернутися до приватної юридичної практики, де він обслуговував багатих клієнтів, серед яких був олігарх-мільярдер Ігор Коломойський, і де він заробляв мільйони доларів гонорарами. Як приватний громадянин, він також не мусив постійно терпіти "корумпованих журналістів, які виливають бруд" на нього.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

А зараз, за ​​його словами, він "воює" з деякими своїми колишніми клієнтами, які не хочуть відмовлятися від своїх привілеїв та монополій, якими вони користувалися, щоб красти гроші в українців.

"Проблема в тому, що я хочу піти з посади, але не можу - президент мені ще не дозволив. Я заробляв величезні гроші. Я жив вільним життям. Тут я сиджу з ранку до ночі і воюю проти багатьох, в тому числі з моїми колишніми клієнтами, яких у мене багато. І мені не комфортно", - сказав Богдан.

У той же час Богдан пояснив, чому він продовжує "воювати". За його словами, він хоче жити в "нормальній" Україні та спокійно займатись своєю справою

"Мої діти живуть та навчаються в Україні. У мене немає нерухомості за кордоном, крім квартири в Словаччині. Усі мої гроші тут, і моя справа тут. Я хочу жити в Україні і щоб Україна була нормальною країною. Це все, що мені потрібно", - заявив Богдан.

Нагадаємо, Богдан уперше заговорив про відставку

Як повідомляв портал Знай.ua, Богдан пояснив, чому не опублікували стенограму розмови Зеленського з трампом.

Також Знай.ua писав, Богдан стривожив заявою про стан Зеленського