Уряд і МОН роблять все, щоб переконати освітян у правильності своїх пропозицій щодо чергової порції експериментів у галузі освіти і науки. В контексті бюджетної дискусії як фантастичне досягнення подається можливе 9 відсоткове підвищення зарплат та доплати за престижність праці.

Натомість, робиться все, щоб дискредитувати старше покоління освітян і так звані малокомплектні школи та врятувати освіту геніальним планом:

Спочатку радикально скорити кількість шкіл та вишів, а отже і педагогів та викладачів, а потім підвищити фінансування тим, хто залишаться на роботі.

Нагадаю, що в поданій Урядом і ухваленій ВР Програмі діяльності визначено стандарт нинішньої влади до правильних шкіл -

У кожному шкільному класі повинно бути не менше 15 та не більше 30 учнів? (нині діє норма 5-30).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Що це означає на практиці? Це - закриття тисяч шкіл, переважно сільських, де набрати 15 школярів у клас реально лише у райцентрах і то не всіх.

У мене запитання:

А чому клас у сільській школі з 10 осіб - це злочин чи проблема?

Що правильно робити;

1. забезпечити якісним інтернетом кожну школу;

2. організувати навчання і перепідготовку вчителів;

3 підготувати та активно застосовувати теле та відео уроки для навчального процесу ( зауважу, що лише система Суспільного телебачення коштує платникам податкіів 2 МІЛЬРДИ гривень на рік і в шкільний час вже 3 рік демонструє фільми про президентів США, китайську і грецьку кухні ...і польські серіали!?)

Переконаний, що урядовий проект масового закриття шкіл це проект знищення українського села і владна допомога братній Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині...у навчанні та працевлаштуванні наших громадян.