Водночас у жодному місті чи населеному пункті досі немає програми по приведенню всіх комунікацій в порядок.

Про це заявив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик, коментуючи провал дороги на вулиці Саксаганського в Києві.

«Даремно всі переживають, що це сталося (надзвичайна ситуація на Саксаганського - ред.). Навпаки, треба радіти, що поки тільки там, в одному місці, а не повсюдно. А переживати треба за те, що немає в містах та населених пунктах програм щодо приведення всіх комунікацій в порядок», - зазначив радник прем'єра.

Голик нагадав, що всі комунікації на Саксаганського було прокладено багато років тому, задовго до того, як в цьому районі стали виростати висотки.

«Скільки їх там? 20? 30? 50? Скільки з них є автономними? Нуль? Скільки з них усіма правдами і неправдами, комісіями і судами отримали дозвіл на підключення до існуючих комунікацій? Усі. Ну, сорі. Якщо в седан, розрахований на 5 осіб максимум, водій, в гонитві за прибутком, посадив 25 осіб, козу і баян, то а). некомфортно буде всім, включно з водієм; і б). з кожним метром ймовірність того, що машина розвалиться від навантаження, збільшується. На Саксаганського саме це і трапилось», - заявив радник глави уряду.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура
Показати ще

На його переконання, будь-який мер хоче обратися на наступний термін, тому буде робити те, що можна «продати». Займатися основою, тим, що приховано під землею, він, за рідкісним винятком, не буде. Відтак останні кілька років комунікації в містах змінюють лише тоді, коли рвоне, констатував Голик.

«Інфраструктура втомилася. Її треба міняти. Її треба будувати нову. Краса, марафет, картинки і стрічки - це прекрасно. Але будинок будують з фундаменту, а не ошатного фасаду», - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше радник прем'єра Юрій Голик закликав мерів задуматися про економію під час опалювального сезону. Уряд України щоосені починає в ручному режимі рятувати окремі міста, не готові до опалювального сезону. Це є наслідком багатьох «традицій», головна з яких - не зробити нічого на рівні місцевого самоврядування, щоб за проміжок між опалювальними сезонами модернізувати існуючі системи теплопостачання.