У неділю, 10 листопада, партія "Слуга народу" провела перший після парламентських виборів з'їзд в престижному ТВЦ "Парковий", під час якого прийняла низку важливих рішень, зокрема, про обрання нового голови партії, яким став Олександр Корнієнко.

Слуг народу зустрічала група протестувальників із плакатами "Я не лох, Save ФОП", яка вимагала від депутатів скасувати закони 128-9 і 129-9 про введення касових апаратів.

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

Гостей було небагато - більшість мажоритарників була відсутня на з'їзді, адже їх не запрошували, але не було і частини списочників. Був присутній на з'їзді і президент Володимир Зеленський. Щоправда, лише на екранах телевізорів, де транслювалися його виборчі ролики.

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

"Можливо, його хочуть захистити від негативу і гострих тем. Ви ж бачите ці мітинги під будівлею", - припустив один з делегатів.

Інтриги з обранням нового глави не було: ще до з'їзду в партії говорили, що саме Олександр Корнієнко є головною кандидатурою на цей пост і йому буде доручена важлива місія з організаційних питань партії.

"Поки що я один кандидат. Конкурентів немає", - посміхаючись, в кулуарах з'їзду говорив Корнієнко.

Олександр Корнієнко, liga.net
Олександр Корнієнко, liga.net

Як несподівано", - пожартував він після голосування.

"Ми зробимо Україну країною громад, де влада буде у людей. Але цей план спрацює, якщо на місцях владу не перехоплять місцеві клани. Місцеві вибори так чи інакше мають відбутися в наступному році", - розповідав Корнієнко зі сцени, тихо додавши "я сподіваюся".

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

Така непевність, як пізніше стало відомо, пов'язана з термінами проведення виборів.

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

"Наша партія повинна бути сексі, як каже наш Міша Федоров (міністр з питань цифрової трансформації, - ред.), щоб збуджувати", - на прощання додав Корнієнко.

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

Під час з'їзду також представили список нових членів партії, до якого увійшли близько 30 осіб, зокрема нардепи Макс Бужанський, Олександр Куницький та Олександр Дубинський. Вступив до лав партії і ресторатор Микола Тищенко, якого через скандал з листуванням зі сцени назвали "Джокер Джокерович".

Перший з'їзд Слуги народу, фото facebook

Буквально за дві години з'їзд урочисто закрили і "слуги" розійшлися кулуарами. Традиційних для зборів "Слуги народу" частувань не було - тільки кава, соки і фрукти. За півгодини "Парковий" майже спорожнів.

Нагадаємо, новий глава "с*ксі" партії "Слуга народу" Корнієнко закликав "збуджувати": що відомо про наступника Разумкова.

Також портал "Знай.ua" писав, що глава фракції "Слуга народу" Арахамія пройшов перевірку на детекторі брехні.