В обов'язки Державного бюро розслідувань входить розслідування злочинів, скоєних співробітниками і керівництвом Служби безпеки України стосовно народних депутатів України.

Таку заяву зробили в "Опозиційній платформі – За життя". На офіційному сайті партії наголошується, що представники СБУ, порушивши Конституцію України та чинне законодавство, проводили незаконну оперативно-розшукову діяльність щодо депутатів від фракції ОПЗЖ.

"Партія вимагає від директора ДБР порушити кримінальну справу за опублікованою в ЗМІ інформацією про те, що департамент "К" СБУ отримав завдання організувати стеження та збір конфіденційної інформації про керівництво партії і народних депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" : Медведчука В Ст., Шуфрича М. І., Козака Т. Р., Німченка В І., Заміського Ю. І., Колтуновича А С., Волошина О. А., Дубового Р. М., Дунаєва С. Ст., Столара В М., Абрамовича І. О., Приходько Н. І., Пономарьова А С., які не є фігурантами кримінальних справ, їм не повідомлялося про підозру, і щодо них Верховна Рада не давала дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. Отже, здійснення щодо них будь-яких оперативно-розшукових дій є незаконним і містить ознаки кримінальних злочинів", – йдеться у заяві партії.

В ОПЗЖ розцінюють такі дії заходи, як політичне переслідування опозиції і розправу над інакомислячими.

"Заявляємо, що це – черговий етап політичного переслідування нашої партії, продовження політики розправи над інакомислячими. Вимагаємо внести до ЄРДР інформацію про вчинення кримінальних злочинів, передбачених статтями 182, 344, 356, 365, 170, частиною першою статті 371 КК України", – підсумували в партії.