У Мінекономіки назвали ціну за гектар землі в Україні при відкритті ринку. Якщо мораторій на продаж землі буде знято та відкрито ринок — гектар вартуватиме 2200 доларів.

Відповідну заяву зробив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький:

"Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка чинна – це буде в середньому $2200 еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум $1500" Тарас Висоцький

Ринок землі, Delo
Ринок землі, Delo

Мінекономрозвитку опублікувало законопроект про ринок землі в Україні 20 вересня, і його запуск очікується осени 2020 року. Згідно з документом, право власності на сільгоспземлі зможуть купувати громадяни України, юридичні особи, зареєстровані в Україні, територіальні громади та держава.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Очікується, що ринок землі може приносити в бюджет України від $700 млн до $1,5 млрд щорічно внаслідок оренди і продажу земельних угідь. Наразі голосування за законопроект про ринок землі не відбулося через розбіжності всередині фракції "Слуга народу".

Ринок землі в Україні, фото: Уніан
Ринок землі в Україні, фото: Уніан

Нагадаємо, раніше земельна реформа викликала масові протести під радою

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пальчевський пояснив падіння рейтингу зеленського

Також "Знай.ua" писав, що Мендель звернулася до українців на тему земельної реформи