Народні обранці у Раді, 12 листопада, прийняли важливий закон. Вони вирішили, що виробники можуть використовувати в рекламі зображення, посилання на товар, з яким здійснює порівняння, а також найменування конкурента, діяльність або товар якого порівнюються.

У другому читанні слуги народу підтримали законопроект № 0953 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гармонізації законодавства в сфері порівняльної реклами з правом Європейського Союзу. Документ дозволяє в рекламі відкрито порівнювати свій товар із продукцією конкурента.

За відповідне рішення проголосували 326 депутатів. Автори прийнятого закону вказали на те, що документ спрямований на адаптацію законодавства України до норм Європейського Союзу в сфері порівняльної реклами.

Слуги народу, фото facebook

Відтепер у своїй рекламній продукції виробник спокійно може використовувати зображення, посилання на товар, торгові марки або інші позначення, під якими випускається товар, з яким здійснюється порівняння, а також найменування конкурента, діяльність або товар якого порівнюються.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Новий закон, по-перше, однозначно дозволяє використовувати у своїй рекламі зображення, посилання на товар, торгові марки або інші позначення, під якими випускається товар, з яким здійснюється порівняння, а також найменування конкурента.

По-друге, він визначає чіткий перелік умов, при дотриманні яких можна порівнювати свій товар з пропозиціями конкурентів.

Слуги народу, фото facebook

Автори закону прогнозують, що його прийняття дозволить зробити черговий крок на шляху адаптації українського законодавства до норм ЄС, буде стимулювати розвиток чесної конкуренції, посилить захист економічних інтересів споживачів і добросовісних підприємців, а, отже, позитивно відіб'ється на економічному розвитку України.

Відносини, які виникають у зв'язку з порівняльною рекламою, регулюються цим законом з урахуванням особливостей, визначених законодавством України про захист від недобросовісної конкуренції.

Нагадаємо, законопроект 2233 скасовує енергореформу і порушує зобов’язання України щодо євроінтеграції, - депутат.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві принесли під Раду свиню в труні, видовище не для слабкодухих.

Також Знай. ua писав, що натовп українців штурмує Раду з земельної реформи.