Юлія Тимошенко після оголошеного переходу в опозицію та обіцянок виводити людей на майдани, взялась за газ.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що представила у Верховній Раді законопроект, який виведе українців з "пастки високої ціни на газ для людей". Про це вона розказала у відеозверненні, розміщеному в Facebook.

За словами Тимошенко, представлений нею документ майже вдвічі знизить ціну на газ.

"2865 гривень 39 копійок. Саме стільки повинні коштувати для людей 1000 кубометрів газу. Сьогодні його ціна практично в два рази вища. Зниження тарифів чекають мільйони українців. А шлях до цього дуже простий - Верховній Раді досить прийняти законопроект, який я тільки що представила на енергетичному комітеті ", - розповіла Юлія Тимошенко.

Два кроки до вдвічі нижчих тарифів

2865 гривень 39 копійок. Саме стільки має коштувати для людей 1000 кубометрів газу. Сьогодні його ціна фактично вдвічі вища. Зниження тарифів чекають мільйони українців. А шлях до цього дуже простий – Верховній Раді достатньо ухвалити законопроєкт, який я щойно презентувала на енергетичному комітеті. Документ передбачає усього два кроки: 1️⃣ Весь газ вітчизняного видобутку спрямовується на потреби населення (його вистачає із запасом) 2️⃣ Рентабельність газовидобувних компаній встановлюється на рівні 30% Це не просто принесе полегшення людям, а й дасть ресурси для розвитку галузі. Знизити тарифи просто. Для цього потрібна лише політична воля! #Батьківщинадіє

Geplaatst door Юлія Тимошенко op Donderdag 14 november 2019

За словами депутата, її законопроект передбачає два етапи: направити весь газ вітчизняного видобутку на потреби населення, а його, стверджує Тимошенко, "вистачає з запасом", та встановити рентабельність газодобувних компаній на рівні 30%.

"Рентабільність 30% - це те, про що мріють будь-які підприємства в світі. Це дуже висока рентабельність, яка дасть можливість розвивати газову галузь і нормально їй працювати", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, ціна на газ різко підскочила. Імпортний газ для України різко додав у ціні через підвищення тарифів на транспортування, що потягне за собою подорожчання кінцевих тарифів на блакитне паливо для населення.

Як повідомляв портал Знай.ua, 13 листопада Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади через скандальний земельний закон
За словами Тимошенко, вона збирається "виводити людей на майдани", а також її партія буде звертатися до Конституційного суду для роз'яснення цього закону.