Іспанський слідчий суд № 21 в Барселоні закрив кримінальну справу щодо 17 осіб, зокрема й українського олігарха Дмитра Фірташа. По цій же справі олігарха Австрія відмовила Іспанії в екстрадиції Фірташа у 2017 році.

Складається враження, що український бізнесмен 4 роки чекав від прокуратури вагомих доказів, які могли б підкріпити їх підозри, але так і не дочекався, заявив відомий український журналіст та політичний експерт Юрій Романенко. Відповідний допис він опублікував у своєму Facebook.

Дмитро Фірташ

"Німецька справа Фірташа (була така кілька років тому), по якій теж було багато шуму й оповідань, що Фірташ ледь не створив агентурну мережу в Німеччині, яка повинна була забезпечувати його секретними матеріалами німецьких спецслужб, теж якось тихо злилося і про нього вже всі забули", - йдеться у дописі Романенка.

Після цього залишилася лише американська справа Фірташа. Однак Фірташ досі у Відні та чекає, чи відкриє суд першої інстанції новий судовий процес у зв'язку з великою кількістю нових обставин і свідчень у справі. Цікаво, що американські прокурори вимагають видати Фірташа через підкуп чиновників в Індії у боротьбі за місцеві титанові копалини. Але в Індії такої справи не існує взагалі.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Юрій Романенко
Юрій Романенко

"Значна частина звинувачень взагалі будується на слайді консалтингової компанії Маккінзі, в якому оцінюється доцільність давання хабарів, у яких США звинувачують особисто Фірташа. Тому справа Фірташа все більше перетворюється на аналог "Гри престолів", де підлога кінець серіалу сценаристи явно втомилися", - резюмував Романенко.

Ещё один поворот в запутанных делах Фирташа Испанское дело Фирташа, по которому испанские антикоррупционные прокуроры...

Geplaatst door Yuriy Romanenko op Zaterdag 16 november 2019

Нагадаємо, Романенко назвав джерело вічної кризи в Україні: "Мільйони маленьких л*хів.

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...