Депутат президентської партії "Слуга народу" Євген Шевченко заявив, що жителів східних регіонів України у примусовому порядку змушують розмовляти українською мовою.

Таку заяву він зробив у шоу "Народ проти" на телеканалі ZIK.

Нардеп наголосив, що жителі Східної України змушені говорити українською мовою, хоч вони й російськомовні. За словами Шевченка, їх змушують забути про свої корені та культурні цінності. Член партії "Слуга народу" сказав також, що Україна — багатонаціональна країна, в якій живе багато російськомовного народу. Він навів приклади греків, болгар, євреїв і самі росіян.

Євген Шевченко

"Я зробив запит в національну комісію щодо того, щоб вони дали свою правову оцінку "5 каналу", оскільки вони це транслювали, вони зробили записи. Я вважаю, там є ознаки міжнаціональної ворожнечі за територіальною ознакою. Я у своєму зверненні все чітко написав. Я боровся і буду боротися з тими людьми, які провокують міжнаціональну ненависть, ворожнечу і неприйняття інших людей за расовою приналежністю, мовною, територіальною та національною. Це мої абсолютні переконання", - додав депутат.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Пізніше, коментуючи свою заяву про начебто ініціювання перевірок у "5 каналі", Шевченко заявив, що канал "займається дискредитацією та закликає до війни".

Нагадаємо, Романенко назвав джерело вічної кризи в Україні: "Мільйони маленьких л*хів.

Як повідомляв Знай.uа, Верховна Рада протягла закон про ринок землі: історичне голосування.

Також Знай.uа писав, Пальчевський розгадав "план Б" Зеленського: Гончарука замінить...