Про це заявив директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко в коментарі журналісту, пише Обозреватель.

"У мене таке враження складається, що чинний Комітет енергетики Верховної Ради діє під зовнішнім управлінням певних бізнес-гравців і не в інтересах національної безпеки українських громадян. Тому так все швидко й ухвалюється. Цим вже питанням мусять займатися відповідні органи", – сказав Омельченко.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус з порушенням регламентних норм пролобіював правку – дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами депутата, імпорт мав відбуватися з Білорусі. Однак з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту. За даними джерела на ринку, постачання здійснюється компанією "Юнайтед Енерджі", яку пов'язують із Ігорем Коломойським.

Раніше член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявив, що від поновлення імпорту електроенергії з РФ виграє бізнесмен Ігор Коломойський, який отримує дешевий струм для своїх енергоємних підприємств. Як відомо, у собівартості продукції феросплавних заводів частка електроенергії становить 40-50%, і саме завдяки дешевій електроенергії їхній власник має можливість збільшити прибуток.