Про це йдеться на офіційному сайті партії ОПЗЖ.

Як відзначили представники опозиційної політсили, керівництво СБУ використало своє службове становище для незаконного впливу на народних депутатів IX скликання з метою перешкоджання виконання ними службових обов'язків.

«Рішення ДБР про відкриття кримінального провадження ґрунтується на зверненні народних депутатів, яке стало реакцією на інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що департамент "К" СБУ отримав завдання організувати стеження та збір конфіденційної інформації про керівництві партії і народних депутатів від "Опозиційної платформи – За життя": Медведчука В Ст., Шуфрича М. І., Козака Т Р., Німченко В І., Заміському Ю. І., Колтуновиче А С., Волошине А А., Дунаеве С. Ст., Столара В М., Абрамовича І. А., Приходько М. І., Пономарьова А С.», – йдеться у повідомленні.

У ОПЗЖ також нагадали, що Верховна Рада не давала дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від партії «Опозиційна платформа – За життя».

«Отже, здійснення відносно них будь-яких оперативно-розшукових дій є незаконним і містить ознаки тяжких кримінальних злочинів, передбачених статтями 182, 344, 356, 365, 170, частиною першою статті 371 КК України», – резюмував в партії.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Як повідомлялося раніше, член фракції "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат України Ренат Кузьмін звернувся до Генерального прокурора Руслану Рябошапке з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності керівництво Служби безпеки України.