Стало відомо, що Америка запропонувала варіант налагодження відносини між Москвою і Вашингтоном. Однак він нездійсненний, так як політики США знову намагаються видати бажане за дійсне.

Раніше заступник держсекретаря Сполучених Штатів Джон Салліван сказав, що відносини між Америкою і Росією можуть покращитися тільки в тому випадку, якщо РФ збереже прихильність Мінськими угодами.

Джон Салліван

До того ж, заступник голови Держдепартаменту заявив, що поліпшення відносин залежить від "припинення зусиль по підриву демократичних процесів". Але він не уточнив, в який конкретно країні, так як Росію досить часто звинувачують у втручанні у вибори, а також у політичне життя практично кожної країни.

На слова Саллівана відреагував перший заступник голови комітету ради федерації з міжнародних справ Володимир Джабар. Він сказав, що ця заява здивувала його, так як у Мінській угоді РФ, як і Франція з Німеччиною, виступає в ролі гаранта.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Або майбутній посол не читав ці угоди, або читаючи, побачив там щось інше. Тому важко сказати, яким чином ми повинні їх виконувати або не виконувати", - зазначив Джабар.

Володимир Джабар

Нагадаємо, що міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко заявив, що альтернативи Мінськими угодами поки не готують.

Як повідомляв портал Знай.ua, у США закликали Росію виконати мінські домовленості.

Також портал Знай.ua писав, що Віктор Медведчук розповів про завдання номер один для України.