26 листопада в Києві відбулося два мітинги проти призначення на посаду президента "Укрбуду" Сергія Кучера. Один з мітингів пройшов під стінами офісу корпорації, другий – під Міністерством регіонального розвитку.

Про це пише ЗІК та оприлюднєю відео телеканалу "112 Україна".

Вкладники "Укрбуду" та активісти обурилися рішенням ради директорів щодо обрання Сергія Кучера президентом підприємства. Мітінгувальники стверджують, що це – чергова схема, адже Кучера пов’язують зі скандальним забудовником Максимом Микитасем, який перебуває під слідством по звинуваченню в організації будівельної піраміди.

"Кучер – це подєльнік Максима Микитася. Якщо його призначать на посаду президента "Укрбуду", вони разом з Микитасьем зможуть розкрадати підприємство. 15 тисяч вкладників-інвесторів можуть залишитись без своїх квартир", – впевнений активіст Артем Осипюк.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Учасники акції вважають, що Сергій Кучер на новій посаді повторить "подвиги" Микитася.

"Кучер – старий корупціонер часів Януковича. Його і близько не можна підпускати до "Укрбуду". Микитась вже обікрав тисячі людей. Ми не хочемо, щоб Кучер зробив це вдруге. Адже вони з Микитасем – партнери", – пояснює вкладник "Укрбуду" Богдален Гласюк.

Під стінами Міністерства регіонального розвитку активісти протестували проти остаточного призначення Кучера на посаду в "Укрбуді" та "смотрящим" у ДАБІ від впливових посадовців з Офісу президента.

"Всі, хто зіштовхувався з незаконними забудовами, знають три "к": Кучер – Кудрявцев – Корупція! Кучер – це символ корупційних схем часів Януковича. Кучера зараз хочуть поставити директором "Укрбуду" та "смотрящим" у ГАСКУ. Всі ЗМІ зраз говорять про те, що це протеже від Офісу президента", – впевнена активістка Ірина Негатіна.

Нагадаємо, що Сергій Кучер обіймав посаду голови київського ДАБІ за часів Януковича. Вже тоді він займався корупційними оборудками. Після зміни влади Кучер не пішов з посади і продовжив провадити корупційні схеми вже спільно з новим главою ДАБІ Олексієм Кудрявцевим. Також Кучер пов’язаний з Микитасем, з яким реалізував ряд спільних проектів.

Також нещодавно з’ясувалося, що Сергій Кучер зараз має лобі в Офісі президента – зокрема, його курує заступник голови ОП Сергій Трофимов. Зараз Кучера хочуть посадити "смотрящим" від ОП за ДАБІ та зробити главою "Укрбуду".