Олена Зеленська вирішила виставити на аукціон свою преславуту жовту сукню, в якій вона була одягнена під час церемонії інтронізації японського імператора Нарухіто і яка наробила так багато шуму в мережі.

Про це дружина президента повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Перша леді України зробила добру справу спеціально до Всесвітнього дня співчуття і вдало обіграла загальний резонанс навколо жовтої сукні. Тепре вбрання виконає ще і благодійну місію, адже його передали як лот для Tabletochki Giving Tuesday Dinner - благодійного заходу, який збирає кошти на лікування онко-хворих дітей.

"Та сама жовта сукня, яку я надягала на церемонію інтронізації японського імператора і яка наробило галасу, послужить добрій справі! Сьогодні, напередодні Всесвітнього дня співчуття, я передаю її як лот для благодійної гала-вечері Tabletochki Giving Tuesday Dinner - команди супергероїв, які вже 8 років стоять на захисті дітей з онко", - написала Олена Зеленська.

Історія жовтої сукні Олени Зеленської

Сукню для церемонії інтронізації японського імператора пошив для першої леді український дизайнер Іван Фролов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Олена та Володимир Зеленські, фото: Instagram

Вбрання Олени Зеленської розкритикували користувачі в мережі, заявивши, що в Японії жовтий колір можуть носити лише члени імператорської родини і такий вчинок демонструє неповагу українців до японських традицій.

Однак, ця критика була необгрунтованою, адже, як з'ясувалося пізніше, подібна заборона діяла лише до VIII століття. Посольство Японії підтримало Олену Зеленську, заззначаючи, що "вбрання першої леді лише підкреслив повагу українців до культури Японії".

Олена та Володимир Зеленські, фото: Instagram

У свою чергу дизайнер жовтої сукні Іван Фролов в спеціальному інтерв'ю для українського Vogue поділився: "Наша команда добре підготувалася, ми вивчили японський церемоніальний протокол. Головною вимогою було відповідність кольору сезону, тому ми зупинилися на пастельно-жовтому вбранні для денної церемонії і пастельно-блакитному для вечері".

Нагадаємо, Олена Зеленська розказала, як впливає на рішення президента

Як повідомляв портал Знай.ua, Олена Зеленська відверто розповіла про життя у статусі першої леді.

Також Знай.ua писав, Олена Зеленська зізналась, що не любить показувати фотографії дітей в соціальних мережах тому , що хоче зберегти їхнє приватне життя.