Партії Порошенка, Тимошенко і Вакарчука зробили спільну заяву щодо "нормандської зустрічі".

У вівторок, 2 грудня, парламентські фракції "Європейської солідарності", "Голосу" та "Батьківщини" заблокували трибуну Верховної Ради. Вони озвучили свою позицію щодо майбутніх переговорів у нормандському форматі, які 9 грудня відбудуться у Парижі.

Спільну заяву з трибуни оголошував колишній спікер Андрій Парубій. Поряд стояли представники трьох фракцій: п'ятий президент Петро Порошенко, Святослав Вакарчук, соратник Юлії Тимошенко Іван Крулько.

Андрій Парубій наголосив, що ризики, які стоять перед Україною напередодні нормандської зустрічі, можуть поставити під загрозу українську державність.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Усвідомлюючи ризики для безпеки і національних інтересів України, реалізації європейського і євроатлантичного вибору українського народу, які виходять з агресії Росії, що триває, заявляємо про необхідність дотримання під час переговорів у нормандському форматі принципових позицій – червоних ліній, порушення яких завдасть непоправної шкоди Україні".

Голова фракції "Голос" Сергій Рахманін перерахував перелік вимог напередодні нормандського саміту:

"Жодних компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації.

Жодних компромісів щодо європейського і євроатлантничного курсу.

Жодних політичних дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях до виконання умов безпеки, деокупації. Зокрема, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном.

Жодних компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну.

Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії", - сказав Рахманін.

Заяву підписали лідери партій Порошенко, Тимошенко і Вакарчук.