Про це пишуть Вєсті.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заважає законному проведенню конкурсу на передачу в оренду площ міжнародного аеропорту "Бориспіль". Про це заявили потерпілі бізнесмени.

Йдеться про Терміналі F, який відновив роботу ще в квітні 2019 року. Для розміщення на території терміналу кафе і ресторанів, а також зон для обслуговування пасажирів, аеропорт виділив 1194,30 квадратних метрів площ, проте через бездіяльність Мінінфраструктури і ФДМ конкурси на оренду до сих пір не були проведені, а подані компаніями заявки так і залишилися без розгляду.

Ресторатори підозрюють, що виною всьому - бажання міністра інфраструктури "запустити" в аеропорт вигідних йому орендарів.

"Чиновники по-старому в першу чергу відстоюють свої інтереси, чекаючи якоїсь особистої вигоди. Чиї інтереси вони точно не відстоюють - це інтереси пасажирів, які залишаються без зручного сервісу, і державного бюджету, який залишається без орендної плати, податків від доходів, податків від зарплат співробітників, які забезпечують сервіс ", - кажуть підприємці.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За розрахунками, якби аеропорт отримав від міністерства і Фонду дозвіл на оренду 2 тис. Метрів в терміналі F, то вже з вересня надходження від оренди сягали 2 млн доларів. Крім того, якби пасажири були забезпечені повноцінним сервісом, термінал представляв би більший інтерес для лоукостерів.

На підставі озвучених фактів бізнесмени попросили Національне антикорупційне бюро внести всі обставини, які можуть свідчити про вчинення або підготовку до скоєння кримінального злочину, до Єдиного реєстру досудових розслідувань і доручити почати досудове розслідування проти чиновників Мінінфраструктури.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що проведення конкурсу на орендаря площ в терміналі F аеропорту "Бориспіль" виявилося в глухому куті через схеми, організованій міністром інфраструктури Владиславом Кріклієм і керівником ФДМ Дмитром Сенниченко. Також стало відомо, що міністр хоче "запустити" в аеропорт ресторан швидкого харчування McDonalds.

Крім того, в корупції міністра інфраструктури побічно звинуватила його заступник - Олександра Клітина. Після скандалу, що розгорівся Клітина була звільнена.