Домовленість про експертну оцінку робіт, виконаних структурами Укравтодору, вже досягнута з австрійською компанією iC consulenten. В якості пілотного проекту обрано нещодавно побудовану ділянку дороги Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через Кременчук), - повідомляє подробиці у Фейсбуці Юрій Голик з посиланням на голову Держагентства автомобільних доріг Олександра Кубракова.

За словами Голика, головна мета долучення незалежних іноземних експертів - доведення якості автомобільних доріг в Україні до європейського рівня.

«Це різко зменшить кількість любителів обдурити долю і змусить їх навіть не дивитися в бік доріг», - пише радник прем'єра.

Початок співпраці з європейськими експертами, за словами Голика, має розпочатися найближчим часом: «Станеться це дуже швидко. Вважайте, що трапилося вже».

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На цьому нововведення в дорожній галузі України не закінчаться, обіцяє Голик. «І це не останній «сюрприз». Будуть ще», - пише Голик.

Нагадаємо, нещодавно радник прем'єр-міністра Юрій Голик повідомив про виділення коштів європейськими фінансовими структурами на реконструкцію траси Київ-Одеса. Кошти в розмірі 900 млн. євро виділили в рівних долях Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк. Ключовими умовами європейських партнерів стали контроль за використанням коштів та якість виконаних робіт.