Пропозиція ввести представників внутрішньопереміщених українців в мінський формат - одне із ключових досягнень саміту «нормандської четвірки», - вважає Народний депутат Сергій Шахов.

Про це він сказав, коментуючи брифінг 4 голів держав, який минулої ночі відбувся у Парижі.

«Наше депутатське об‘єднання «Довіра» вітає відновлення роботи нормандського формату. Ми віримо, що вчора Президент Зеленський зробив вагомий крок до Миру. Важливо, що на цьому шляху Глава Української держави чує Луганщину і простих людей Донбасу. Його ініціатива щодо залучення переселенців у перемовини Мінського формату - надзвичайно важлива. Адже луганчани та донеччани, які втратили усе через війну, як ніхто мають право вирішувати долю своєї малої батьківщини. Я і мої колеги, переселенці з Луганщини, готові підставити плече допомоги Володимиру Зеленському у цьому питанні», - сказав Сергій Шахов.

Як відомо, під час брифінгу, відповідаючи на запитання російської журналістки, про готовність до діалогу з сепаратистами, Володимир Зеленський сказав, що постійно спілкується із переселенцями з Донецька та Луганська і переконаний, що вони теж повинні бути представлені у Мінських переговорах.

За словами Шахова депутатська група «Довіра» вітає поновлення діалогу у «нормандському форматі». І особливо домовленості щодо обміну полоненими ще до кінця року.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Єдиним шляхом вирішенням ситуації на Донбасі є дипломатичні переговори за участі наших міжнародних партнерів. Близько трьох років «нормандський формат» фактично був заморожений, тож перші переговори після тривалої перерви є, безсумнівно, позитивним моментом», - переконаний Сергій Шахов.