Конгрес Сполучених Штатів Америки погодив оборонний бюджет на 2020 рік, який передбачає виділення 300 млн доларів військової допомоги на українську армію.

Про це повідомляє The New York Times.

"Закон про бюджетні асигнування на національну оборону (NDAA) також підтверджує виділення $ 300 мільйонів на фінансування Ініціативи з надання сприяння Україні в сфері безпеки, включаючи летальні засоби оборони", - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, оприлюдненим на сайті комітету Палати представників США з питань збройних сил, з виділених на допомогу Україні 300 млн доларів передбачено 100 млн на летальні засоби оборони. Решту коштів передбачено на нові системи управління крилатими ракетами берегової оборони і протикорабельними ракетами.

Видання також нагадує, що військова допомога Україні виявилася в центрі розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, після того, як його адміністрація минулого літа заблокувала надання допомоги Києву, навіть незважаючи на те, що Україна протистоїть агресії Росії.

Переговори про бюджет тривали кілька місяців. Очікується, що його ухвалять до кінця 2019 року.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Загалом оборонний бюджет США на наступний рік становить 738 мільярдів доларів

Конгрес США заклав також до військового бюджету на 2020 рік запровадження санкцій щодо російської енергетики. Зокрема, обмеження буде запроваджено у зв'язку з будівництвом трубопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік".

Нагадаємо, експерт пояснив, чому Пентагон зацікавлений у виділенні Україні військової допомоги

Як повідомляв портал Знай.ua, в США дали команду завчасно розпочати імпічмент Трампа

Також Знай.ua писав, Трампа покликали на його ж імпічмент