Комітет Верховної Ради з економічного розвитку в середу, 11 грудня, підтримав за основу і в цілому законопроект №2234 про ціноутворення в дорожньому будівництві. У разі прийняття законопроекту парламентом дорожня галузь буде приведена до європейських стандартів в ціноутворенні, прокоментував у Facebook радник прем'єр-міністра України Юрій Голик.

"Що це дає? Це прибирає всі маніпуляції, вимагання і зайві трудовитрати на малювання нікому не потрібних папірців. В результаті це позначиться на собівартості - вона знизиться і на швидкості виконання робіт - вона збільшиться", - впевнений Голик.

Існуюча на сьогодні система ціноутворення в будівництві є застарілою і зарегульованою, що базується на ресурсному методі. Суть цього методу полягає в тому, що необхідно обґрунтовувати кожну складову витрат дорожніх робіт (із зазначенням марки машини, кількості працівників, рівня заробітної плати, прибутку тощо) шляхом підготовки цілого ряду документів в паперовому вигляді. Такий трудомісткий процес формування договірної ціни обмежує доступ підрядникам до ринку будівництва.

"Нагадаю, що два важливих закони про середньострокове планування Верховною Радою прийняті вже. Чекаємо прийняття законопроекту №2234 про ціноутворення і можна буде з упевненістю сказати, що за кілька місяців Верховна Рада зробила для дорожньо-будівельної галузі більше, ніж для неї було зроблено за всі попередні декілька десятків років", - зазначив Голик.

Раніше повідомлялося, що президент підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України" щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування" № 282-ІХ і закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг "№ 283-ІХ. Вони розширюють можливості регіонів щодо використання коштів територіальних дорожніх фондів і субвенції з державного бюджету і сприяють залученню приватних інвестицій.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сегодня Комитет Верховной Рады по экономическому развитию поддержал за основу и в целом Законопроект №2234 о...

Geplaatst door Юрий Голик op Woensdag 11 december 2019