Уряд створить резерв бюджетних коштів, щоб підтримати платоспроможність на початку року. У Міністерстві фінансів України винесли на розгляд уряду пропозицію збільшити план запозичень на 2019 рік на 10 млрд грн, які планується направити на фінансування бюджету на 2020 рік.

Проект розпорядження Міністерство фінансів внесло на засідання Кабміну 18 грудня. Про це повідомляє Хвиля.

Міністерство фінансів, фото: 5.ua
Міністерство фінансів, фото: 5.ua

"Передбачається, що понадпланові державні запозичення будуть здійснюватись за умови виконання плану державних запозичень до загального фонду державного бюджету поточного бюджетного періоду та за наявності позитивної динаміки на ринку для залучення в державний бюджет необхідного фінансування за борговими операціями за найнижчою можливою ціною", – йдеться у пояснювальній записці до проекту. Пояснювальна записка

У Мінфіні розраховують, що завдяки додатковим запозиченням буде створено фінансову "подушку", яка допоможе Україні увійти в 2020 рік без фінансової нестабільності. У відомстві розраховують, що позапланові запозичення Кабміну повинні здійснити до кінця 2019 року. Повідомляється, що нові державні облігації випустять при збереженні високого попиту на них на ринку.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Пенсіонери, фото: Уніан
Пенсіонери, фото: Уніан

Кошти від позапланового розміщення держоблігацій до настання 2020 року будуть зараховані на окремий рахунок у Національному банку та перераховані на єдиний рахунок Держказначейства в перший банківський робочий день 2020 року.

Нагадаємо, чи є життя після 1 січня: нові пенсії, зарплати і прожитковий мінімум у 2020

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців попередили про підвищення податків: скільки платитимемо у 2020 році

Також "Знай.ua" писав, кому пощастить вийти на відпочинок достроково