Голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський провів зустріч з президентом Комітету експертів Ради Європи з оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (MONEYVAL) Ельжбетою Франкув-Яскевич.

Сторони обговорили основні аспекти і результати, отримані в ході проведення другої Національної оцінки ризиків у сфері боротьби з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму, а також заходи, що вживаються Україною з метою усунення виявлених ризиків. Про це повідомляє прес-служба ГСФМ.

Голова ГСФМ запевнив свою європейську колегу у незмінності курсу України на шляху до імплементації антилегализационных директив ЄС і гармонізації національного законодавства з міжнародними стандартами у сфері протидії відмиванню коштів.

Також Черкаський поінформував Франкув-Яскевич про заходи, що вживаються Держфінмоніторингом у рамках підготовки України до розгляду та затвердженню другого звіту про прогрес за результатами п'ятого раунду взаємної оцінки MONEYVAL.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

За результатами проведеної зустрічі були досягнуті домовленості про продовження співпраці у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.