В СБУ виділили дві пріоритетні версії причин, які призвели до авіатрощі літака МАУ в Ірані: потрапляння ракети та теракт.

Про це заявив очільник СБУ Іван Баканов. Під час засідання спеціальної робочої групи Служби безпеки, яке відбулося 10 січня під головуванням Баканова, він розповів про нові деталі версій авіакатастрофи літака.

"Дійсно, версія про потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу "ТОР" привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства. Однак достатньо відкрити інструкцію з експлуатації ЗРК, аби виникла низка питань, котрі потребують додаткових відповідей. Зокрема, мова йде про дальність польоту ракети, нюанси щодо керування комплексом тощо. Усі питання зараз опрацьовуються", - заявив Іван Баканов.

Що стосується версії теракту, то за словами керівника СБУ, ця інформація також ретельно вивчається та аналізується.

"Адже тема надто важлива, аби зараз робити якісь поспішні висновки. Можу завірити, що ми обов’язково повідомимо суспільству усю об’єктивну, перевірену інформацію", - підкреслив Іван Баканов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Іван Баканов також нагадав, що була сформована окрема слідча група СБУ, яка зараз ефективно працює в Ірані. Представники Служби були присутні на нарадах та зустрічах Президента з міжнародними партнерами.

Окремо Голова СБУ закликав громадян більш обережно ставитися до розповсюдження неперевірених даних щодо трагедії.