Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із своїм французьким колегою Емманюелем Макроном щодо падіння українського Боїнга в Ірані, повідомляє офіційний сайт Офісу президента України.

Як повідомляється, у розмові Зеленський та Макрон обговорили співпрацю між країнами у розслідування причин падіння літака авіакомпанії Міжнародні авіалінії України поблизу аеропорту в Тегерані. Зокрема, до розшифровки даних бортових реєстраторів українського Боїнга будуть залучені французькі фахівці. Також Макрон повідомив про те, що Франція вже ініціювала процедуру міжнародного розслідування в Міжнародній організації цивільної авіації (ICAO).

Крім того, лідери України та Франції торкнулись теми конфлікту на Донбасі, обговоривши подальші кроки у виконанні домовленостей, досягнутих на Нормандській зустрічі у грудні, а також домовились про продовження двостороннього діалогу, проведення тристоронньої телефонної розмови за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель та візит Макрона до України.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно президент Ірану Хасан Рухані визнав провину своєї країни в катастрофі українського літака біля Тегерану.

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.

Також портал Знай.uа писав, що держсекретар США Помпео в ході телефонної розмови з президентом Зеленським запропонував Україні допомогу в розслідуванні авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.