Однією з найважливіших подій цього року стануть вибори мера Києва, що мають відбутися восени. Тож, звісно, найобговорюванішою серед мешканців столиці темою є топ потенційних лідерів перегонів. Результати останніх досліджень були озвучені під час прес-конференції "Зміни електоральних уподобань киян", що відбулася у медіа-центрі "Київський прес-клуб" 13 січня. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Рейтинги кандидатів на вибори мера - ГО "ІНТЕР-АКЦІЯ"
Рейтинги кандидатів на вибори мера - ГО "ІНТЕР-АКЦІЯ"

Рейтинг Кличка падає, а кількість прихильників Пальчевського швидко зростає

Соціологічне опитування, проведене громадською організацією "ІНТЕР-АКЦІЯ", відбувалося у період з 8 по 11 січня.

Соціологічний моніторинг електоральних переваг для киян серед жителів столиці щодо рейтингу вірогідних претендентів на посаду столичного голови, проведений вже втретє за останні 5 місяців, свідчить про падіння рейтингу нинішнього мера Києва Віталія Кличка.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Результати дослідження виявили, що 41,2 % опитаних оцінюють зміни у столиці протягом останніх років як негативні. В порівнянні з листопадом, рейтинг Кличка знизився на 1, 5 % і зараз кількість голосів за його кандидатуру без врахування політичною сили, яку він представляє, складають 23, 7 %", – повідомляє директор Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", кандидат наук з державного управління Юрій Лагутов.

Рейтинги кандидатів на вибори мера - ГО "ІНТЕР-АКЦІЯ"
Рейтинги кандидатів на вибори мера - ГО "ІНТЕР-АКЦІЯ"

В свою чергу, рейтинги відомого українського бізнесмена, політолога і журналіста Андрія Пальчевського стрімко зростають. Він впевнено наздоганяє Віталія Кличка і займає 2 місце в топі кандидатів, за яких респонденти віддали б свій голос – за нього проголосували 15, 1 % з опитуваних.

"Ми бачимо, що рейтинг Пальчевського зріс на 1 %, а за критерієм рівня пізнаваності він, взагалі, наразі є рекордним: якщо ще кілька місяців тому ім'я Андрія Пальчевського було на слуху у 36, 2 % опитуваних, то зараз показники сягнули цифри у 63, 4 %", – наголошує директор Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ".

Андрій Пальчевський, скріншот з відео
Андрій Пальчевський, скріншот з відео

Перевага – на стороні нового і досвідченого: на визначення залишається 10 місяців

За словами авторів опитування, нинішній мер Києва поступово втрачає позиції.

"Хмари над Віталієм Кличком згущаються впродовж останніх кількох місяців. Ми бачимо, що динаміка є негативною і його рейтинг падає. Сучасна статистика свідчить, що під час виборів надаватимуть перевагу новому, але досвідченому обличчю. Не менш важливим фактором є рівень пізнаваності. Тож чималі шанси перемогти є у Андрія Пальчевського, який зараз перебуває на піку медійної активності і часто виступає на телебаченні та в радіоефірах", – зазначає політичний консультант Микола Спірідонов.

Андрій Пальчевський, фото: кадр з відео Facebook
Андрій Пальчевський, фото: кадр з відео Facebook

Варто зазначити, що, згідно з дослідженням, 21 % опитаних киян ще не визначилися зі своїм фаворитом.

Якщо вибори міського нового мера столиці відбудуться планово, без непередбачуваних змін, то до цього моменту залишається фактично 10 місяців. Тож у киян ще є час проаналізувати дії кандидатів, аби прийняти остаточне рішення.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.