Кадиров тимчасово не зможе виконувати обов'язки глави Чечні. Глава Чечні Рамзан Кадиров призначив тимчасовим виконувачем обов'язки глави регіону голови уряду Мусліма Хучієва на період своєї тимчасової непрацездатності.

Відповідне розпорядження опублікованому на сайті глави та уряду Чечні. Документ було підписано 13 січня.

Рамзан Кадиров, фото: ЕРА
Рамзан Кадиров, фото: ЕРА

"Відповідно до статті 76 Конституції Чеченської республіки виконання обов'язків Глави Чеченської республіки на період моєї тимчасової непрацездатності покладаю на Хучієва Мусліма Magomedoviča, голови уряду Чеченської республіки з 13 січня 2020 року", — йдеться в документі.

У квітні 2019 року американське зовнішньополітичне відомство ввело санкції проти Хучієва унаслідок порушень прав людини. Ними передбачено заборону на в'їзд в США Хучіеву і його дружині Сапіят Шабазовой. У відомстві повідомили, що "Держдепартамент володіє достовірною інформацією про те, що Муслім Хучієв був причетний до тортур".

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Муслім Хучієв та Рамзан Кадиров, фото: ТАСС
Муслім Хучієв та Рамзан Кадиров, фото: ТАСС

Крім того, Держдеп також закликав Росію залучити Хучієва до відповідальності, поряд з іншими чеченськими чиновниками, причетними до порушення прав людини.

Нагадаємо, раніше Медведєв вирішив тікати після слів Путіна: термінова заява уряду Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін знайшов заміну прем'єру РФ Медведєву: що відомо про Михайла Мішустіна

Також "Знай.ua" писав, що уряд РФ у повному складі йде у відставку: що Путін зробить з Медведєвим і хто займе його місце