Володимир Зеленський провів зустріч зі спеціальним представником президента Ірану Мохаммадом Есламі.

У понеділок, 20 січня, представники Ірану приїхали до України для обговорення деталей розслідування авіакатастрофи рейсу "Тегеран-Київ". Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із спеціальним представником президента Республіки Іран Мохаммадом Есламі. Про це повідомляє сайт президента.

Зеленський обговорив з представником Ірану питання передачі Україні для розшифровки бортових самописців українського літака. Президент завірив, що в Україні для цього є всі технічні можливості та відповідні досвідчені фахівці.

Однак Іран продовжує затримувати процес і питання передачі Україні чорних ящиків надалі залишається відкритим. Представник Ірану зазначив, що Тегеран направить в Україну групу представників, які ознайомляться з технічними можливостями України для розшифровки самописців.

Щодо залишків літака, то Іран планує передати їх Україні. Про це йшлося на зустрічі і стороні дійшли згоди щодо цього.

Сторони також обговорили питання компенсацій сім'ям загиблих, однак наразі Іран не назвав ніяких цифр.

Нагадаємо, Іран не допускає нікого до розшифровки ″чорних ящиків″ збитого літака МАУ та займається цим сам.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, президент Ірану Хасан Рухані передав лист президенту України Володимиру Зеленському щодо катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" в Тегерані.

Також Знай.ua писав, 19 січня, в аеропорту "Бориспіль" пройшла церемонія прощання із загиблими в авіакатастрофі літака МАУ.