Нардеп від партії "Слуга народу" і заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубинський розповів про золотовалютні резерви України. Відповідне відео він опублікував на своєму YouTube-каналі.

Дубинський розповів, що Національний банк опублікував структуру золотовалютних резервів України.

"Виявилося, що 85% всіх золотовалютних резервів країни, тобто валюти на чорний день, яку контролює національний банк, це цінні папери з вищим рейтингом прибутковості. У світі існують тільки одні цінні папери з вищим рейтингом прибутковості – це казначейські зобов'язання США. Виявляється 85% наших зовнішніх резервів валютних ми зберігаємо в зобов'язання казначейства США", - розповідає він.

При цьому Дубинський вирішив розповісти, що це означає насправді, на його думку.

Олександр Дубинський, фото: mykyivregion.com.ua
Олександр Дубинський, фото: mykyivregion.com.ua

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Вся історія про те, що нам дуже потрібні кредити як повітря для того, щоб відновлювати свою економіку, залучати інвестиції. Ми ці кредити отримуємо, у валюті і не інвестуємо їх собі в економіку, а інвестуємо у зовнішній борг США, фінансуючи їх бюджетний дефіцит. Тобто всі ось ці підвищення тарифів на газ, історії з підвищенням пенсійного віку, продажем землі, розпродажем держпідприємств, без яких нам не дадуть кредит, це все для того, щоб позичити грошей у інвесторів під 7-13% річних і ми всі ці борги формуємо для того, щоб купити облігації США під 0,5% річних", - пояснює він.

Нардеп зазначає, що по суті Україна бере у інвесторів під 13% річних і віддає США під 0,5%.

"Ми як лох-посередник збираємо гроші зі всього світу дорого і віддаємо їх Штатам на фінансування бюджетного дефіциту дешево. Це щоб ви розуміли заради чого їде делегація у Давос. П**деж заради того, щоб провертати ось таку красиву схему при якій беремо дорого, оформляємо на себе борг, відправляємо туди дешево, вони нам нічого не платять, а ми віддаємо свій ВВП, наш заробіток країни, не на дороги, а їм в офшори, щоб краще жилося", - резюмує Дубинський.

Нагадаємо, Дубинський показав шалений корпоратив в НБУ.

Як повідомляв Знай. ua, Рожкова з НБУ поїхала "на килим" до одіозним олігархам, Дубинський злив фото.

Також Знай. ua писав, що Дубинський розповів, що не так з новим заступником Кличко.