Колишній глава Верховного Суду України у 1994-2002 роках Віталій Бойко помер у віці 82 років. Він також був заслуженим юристом України. Про смерть колишнього українського міністра повідомляється на сайті Вищої ради правосуддя. Причина смерті не повідомляється.

Віталій Бойко родом з села Кропивна, що в Ніжинському районі Чернігівської області. Освіту здобув у Харківському юридичному інституті, а після його закінчення почав будувати свою кар'єру на посаді народного судді, пише Хвиля.

Віталій Бойко, фото: Хвиля
Віталій Бойко, фото: Хвиля

Лише через рік Віталій бойко став керівником Амур-Нижньодніпровського районного суду в Дніпропетровську. В підсумку він дослужився до першого міністра юстиції України. Деякий час Бойко виконував обов'язки голови Центральної виборчої комісії в ході виборів перших президентів України.

Також кілька років він був послом України в Молдові, а в 1994 році став главою Верховного суду України. Офіційно Віталій Бойко пішов у відставку у 2002 році. Однак про нього не забули і у 2009 році призначили главою Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Віталій Бойко отримав звання Заслуженого юриста України.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Віталій Бойко, фото: Пресслужба Ради суддів України
Віталій Бойко, фото: Пресслужба Ради суддів України

Нагадаємо, раніше Нобелівський комітет "заслав" Івана Франка до Росії: суперечка розгорілася сильніше за австралійські пожежі

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер знаменитий футболіст Ларрі Ейзенхауер

Також "Знай.ua" писав, що раптово пішла з життя молода зірка "Голосу", її пісні обожнювали мільйони