Харківського мера Генадія Кернеса, якого підозрюють у викраденні та катуванні учасників Євромайдану, знову судитимуть. Так, апеляційний суд Полтави повернув його справу на судовий розгляд.

Про це повідомляє видання "Редпост".

Варто відзначити, що ще у 2014 році в Харкові стався напад на учасників ходи на підтримку Майдану. А пізнішеі зовсім сталося викрадення двох учасників харківського Євромайдану. До цих злочинів причетним вважають тамтешнього мера Кернеса, якому у березні 2015 року й повідомили про підозру стосовно їх.

Фото з залу суду

Однак вже у 2018 році суд закрив справу проти Кернеса. Причиною такого рішення стало те, що прокурори не з'явилися на судовий процес і не взяли участь в дебатах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Наразі ж з'ясувалося, що справу мера повернуть до Київського районного суду Полтави, де буде призначений новий суддя. Також обвинуваченню необхідно заново надати доказову базу і свідків.

Нагадаємо, Кернес з Бабкіним закрилися в кабінеті, дискусія була жорсткою: про що домовилися мер Харкова і відомий музикант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кернес показав юну помічницю, харків'яни остовпіли: "Як Мендель Зеленського"

Крім цього портал Знай.uа писав, що прокурори у справі Кернеса різко зняли мантії: судити мера Харкова тепер нікому