Український політик, голова партії "Рідна країна" Микола Томенко розповів про причини раптової пожежі в будівлі Міністерства культури у Києві. Своїми міркуваннями він поділився в авторській програмі Томенко Online.

Микола Томенко

Так, за його словами, дана подія є "зашкваром тижня".

"Кілька днів тому Україна спостерігала, як Міністерство культури страждало від пожежі. Причому горіло не сама приміщенні Міністерства культури, а його нижня частина, де знаходяться архіви. І тут з'явилося дуже багато конспірологічних версій, чому так сталося. Я схиляюся до тих людей, які вважають, що нинішнє Міністерство культури, яке знаходиться в стадії ліквідації і реорганізації, очевидно активно виконує завдання ліквідації", - зазначив Томенко.

Також політик стверджує, що за допомогою пожежі в Міністерстві культури спробували знищити докази своєї корупційної діяльності.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"В архівах знаходяться матеріали, які стосуються рішень про переведення з історичних архітектурних пам'яток до об'єктів, які можна забудовувати. І, швидше за все, попередня команда Міністерства культури, частково перейшла в нову команду, вирішила зачистити, тобто ліквідувати частину документації, яка могла б видати корупційну діяльність Міністерства в інтересах забудовників", - додав він.

Більш того, він вважає, що попереднім складом Міністерства культури насправді керувало угруповання, яке діяло в інтересах забудовників української столиці. Ряд пам'яток позбавляли такого статусу, зносили, а на їх місці будували офісні центри.

Нагадаємо, що голова партії "Рідна країна" Микола Томенко показав, куди Віталій Кличко справ сотні мільйонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 27 січня, в 10:14 на вулиці Івана Франка 19, на 3-му поверсі Міністерства культури виникло задимлення.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві спалахнула будівля Міністерства культури, всіх людей екстрено евакуювали з приміщення.