Конфлікт між народним депутатом Іллею Кивою і ветераном АТО в центрі Києва отримав несподіване продовження.

Ветеран війни на Донбасі Михайло Майман розповів, що Киву він знає ще з 2015 року, коли той був у зоні АТО, де займався контрабандою.

Про бізнес на крові скандального нардепа Михайло Майман розповів в інтерв'ю Politeka .

"Я його знаю ще з 2015 року з зони АТО. Він там налагоджував контрабандний бізнес. У мене з ним на цьому грунті виник конфлікт - я прийшов на війну не для контрабанди, не для заробітку грошей. А він прийшов для заробітку грошей. Я з 2014 року (на війні - ред.). Був у Іловайському котлі. Широкино, Мар'їнці, Волновасі. Практично кожен день - бойові дії. З котла вийшов з пораненням, потрапив у госпіталь", - підкреслив ветеран.

У 2015 році Кива був заступником начальника МВС Донецької області - заступником Вячеслава Амброськіна. У нього був сектор, в якому він налагоджував бізнес у плані контрабанди, розповів Майман.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Наприклад, була посівна і завоз дизеля - люди замовляли дизель в буферну зону. За те, що туди заїзджали фури Кива знімав з них "дань" - 100 тисяч з фури. Або продукти на ту сторону їхали, або спиртне з того боку - спирт вони ганяли, спирт і сигарети, які нелегальнопотрапляли на нашу територію. І він це повністю контролював".

Майман розповів, як дізнався про те, що Кива займається контрабандою. Одного разу, коли він з побратимами приїхав на блокпост, то побачив, що у Киви виник конфлікт з водієм фури, який віз товар. Зясувалося, що у водія не було грошей заплатити "дань".

"До нас підійшов Ілля Кива і сказав, що він не платить - спаліть йому машину. Ми сказали, що палити не будемо, тому що це повне свавілля і ми не за цим сюди приїхали. І з цього моменту у мене з Кивою був конфлікт", - розповів Майман.