У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який забороняє водіям автобусів включати музику і фільми без згоди всіх пасажирів. Про це повідомив на своїй сторінці ініціатор законопроекту Володимир В'ятрович.

За словами В'ятровича, законопроєкт № 3006 покликаний покласти край "акустичному насильству" в пасажирському транспорті.

Автори документа пропонують внести зміни в Закон України "Про автомобільний транспорт", які заборонять водіям транслювати в салоні автобуса музику, звук фільмів або інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Включати звук можна буде тільки через індивідуальні навушники пасажирів, а в салоні - тільки за згодою всіх пасажирів.

"Прийнявши цей законопроект, парламент введе в Україні правила, які діють у всьому цивілізованому світі. Пасажири всіх видів транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки "шансону" або якогось серіалу", - пояснює Володимир В'ятрович.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, водій автобуса висадив двох волонтерок через прохання вимкнути російський фільм