Водій автобуса відмовився вимкнути російський серіал на прохання пасажирів і висадив їх на трасі. Інцидент стався увечері 27 січня в автобусі, який прямував з Луцька до Києва. Рейс виконував автобус перевізника ФОП Раб Т. Б., а квитки на нього продавала компанія Busfor.

"Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився", — розповідає член українського волонтерського медбатальйону "Госпітальєри" Ярина Чорногуз.

Geplaatst door Yaryna Chornohuz op Maandag 27 januari 2020

Зі слів Ярини Чорногуз водій вимагав, аби вона дізналася думку більшості пасажирів автобуса. В результаті жінка звернулася до пасажирів, пояснивши їм ситуацію.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

"Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії, що їй байдуже на каком язикє і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима", — каже Ярина.

Фрагмент розмови в автобусі вдалося зняти її подрузі аеророзвідниці Насті Конфедерат. Однак за який час водій вибив телефон у неї з рук. Повідомляється, що перед поїздкою той же водій погрожував поїхати без них, якщо вони не приїдуть на 18.30, попри наявність квитків і те, що виїзд мав відбутися о 19:00. В результаті сам водій з'явився о 19:06. Крім того, прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував. Врешті дівчата були змушені зупинити автобус і вийти на трасі.

Geplaatst door Yaryna Chornohuz op Maandag 27 januari 2020

"Нас двох, волонтерку аеророзвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно", — підсумувала Ярина.

У компанії Busfor зазначили, що нічого не знають про конфлікт. Крім того, наголосили, що вони є лише онлайн-сервісом з продажу квитків і не мають впливу на водіїв. У перевізника запевнили, що водія звільнять найближчим часом, а пасажиркам компенсують вартість квитків.

"Це перший подібний випадок з нашим водієм. Нам дуже прикро і, звісно, ми перепрошуємо за таку його поведінку. Цей водій закінчить свою кар'єру в нашій компанії, як тільки повернеться з рейсу", — зазначив представник перевізника.

Водій автобуса, фото: Facebook
Водій автобуса, фото: Facebook

Нагадаємо, раніше концерт "Кроликів" скасували в 4 містах: звинувачують в українофобії, всі подробиці

Як повідомляв портал "Знай.ua", Труба подав позов до Верховного Суду проти рішення Зеленського, деталі

Також "Знай.ua" писав, що в Харкові у красуні з інвалідністю викрали візок, диявольський цинізм обурив Україну: "Залишилася без ніг..."